Homogenizace člověka skrze jídlo

19.10.2018

V předchozím článku jsem se dotknul termínu homogenizace a jeho škodlivosti pro jedince a nakonec pro celou naši společnost. Ale cítil jsem nutkání, uvést nějaké příklady homogenizace v našich životech, v našem prostředí, okolí. Uvedu vždy oblast našeho života, příklady a co to pro náš život znamená.

V tomto článku se zaměříme na jídlo

Záměrně jsem jídlo vybral jako první, ze všech oblastí. Má největší a nejvýznamnější dopad na kvalitu našich životů.


1. Pilíř homogenizace jídlem je šíření společenských nepravd, co se při jídle smí a co nesmí, co je správné, slušné, společensky přijatelné.

Při jídle se nemluví

Je slušné jíst příborem

Při jídle se sedí spořádaně za stolem

Jíst v noci je nezdravé

Vynechávat snídani je nezdravé

Pravidelně jíst je zdravé

Jíst studené jídlo je zdravé

Jíst studené jídlo je nezdravé

Poslouchat při jídle hlasitou hudbu je nezdravé

Když dítě jídlo ani neochutná, nemůže vědět jestli je pro něj dobré


2. Pilíř homogenizace jídlem je šíření nezdravých návodů a informací

Připravovat jídlo doma vlastníma rukama, je časově náročné a nepraktické

Kupovat a konzumovat polotovary je praktické a ušetřený čas se dá využít efektivněji

Mikrovlná trouba je velmi rychlá a praktická a zdravotně nezávadná, jinak by se přece nesměla prodávat

Všechny složky průmyslově zpracovaných potravin jsou zdravotně nezávadné, jinak by je příslušné úřady nikdy nemohly schválit

Průzkumy popularity jednotlivých jídel a celých kuchyní jsou zcela objektivní a nemanipulované (Např. Pizza, Burgery jsou nejoblíbenější jídla na světě)


3. Pilíř homogenizace jídlem je šíření zavádějících informací v zájmu jednotlivých zájmových skupin celého průmyslu


Bez konzumace masa nelze získat dostatečný objem bílkovin

Pravidelné pití kravského mléka je zdravé pro stavbu kostí

Extrémní diety jsou prospěšné pro lidský organismus (ketodieta, bezlepková dieta, dieta podle krevních skupin a dalších 365 diet)

Průmyslově "pěstovaná" zelenina a ovoce jsou zdravé, plné vitamínů, enzymů a vlákniny atd...


A teď si říkáte. Co s tím mohu já jako jedinec dělat? Být i v tomto ohledu individuální. Máme v sobě geneticky zabudovaný mechanismus, jak se správně rozhodovat ve věcí příjmu potravy a informací z ní. Pokračujte ve čtení níže.

Jídlo jako informační nosič

Genetická předurčenost stravovacího režimu

Pravdou je, že jídlo, potraviny jsou především informačním nosičem. Každý z nás má geneticky předurčený způsob, jak se stravovat a tak správně vyživovat svůj nervový systém a mozek. Jen když, znáte a respektujete svůj stravovací režim, můžete správně strávit informace, živiny a prospěšné látky obsažené v přijímané stravě. Je to začarovaný kruh, ze kterého se obtížně vystupuje. Protože pokud se nestravujete správně, devastujete svůj nervový systém, své buňky a vaše kognitivní schopnosti jsou natolik potlačené, že nemůžete jasně a zdravě rozpoznat nebezpečné potraviny, nezdravé potraviny a jejich vliv na váš každodenní život. Přitom vaše tělo od narození přirozeně ví, jakým způsobem a co konzumovat, aby mohlo optimálně naplnit svůj rozpoznávací smysly (kognitivní) potenciál. Takovou vstupní branou do světa zdraví a pochopení zdravého fungování člověka jsou přednášky: Zdraví, buňky, DNA a Jedinečná odlišnost v nás - Human Design věda o genetickém kódu